Ara Grup 2

Bine ai venit!

Etichetarea anvelopelor
O nouă etichetare UE de clasificare a anvelopelor oferă informaţii importante cu privire la aspectele de siguranţă şi impactul anvelopei asupra mediului. La fel ca eticheta de eficienţă energetică ataşată pe electrocasnicele de bucătărie, eticheta UE pentru anvelope face posibilă comparaţia mai uşoară a anvelopelor din punct de vedere al aderenţei pe suprafeţe ude, economiei de combustibil şi nivelului de zgomot. Pentru mai multe informaţii daţi click pe link-urile de mai jos.
 

Eficienţă, din punct de vedere al consumului de carburant

O măsură a rezistenţei la rulare a anvelopei, care are un impact asupra eficienţei consumului de combustibil al autovehiculului. Notare de la A (cel mai mare calificativ) la G (cel mai mic calificativ).

Aderenţă în condiţii de umezeală

O măsură a capacităţii de frânare a anvelopei pe carosabil ud. Aderenţa pe teren umed este evaluată de la A (cel mai mare calificativ) la F (mai mic calificativ).

Zgomot

O măsură a zgomotului exterior generat de anvelopă, în decibeli. Undele de sunet negre indică clasa de zgomot al anvelopei, de la 1 (silenţioasă) la 3 (zgomotoasă).
 

Unde putem găsi eticheta UE pentru anvelope?

Din noiembrie 2012, toate pneurile noi vor trebui să aibă un autocolant cu eticheta UE pentru anvelope. Dacă nu puteţi găsi eticheta de pe o anvelopă ar trebui să întrebaţi reprezentantul de vânzări, pentru că este obligat să furnizeze aceste informaţii. Clasificările UE sunt, de asemenea, afişate pentru fiecare pneu de pe site-ul nostru ​http://www.goodyear.eu/ro_ro/.